tocht van ongeveer 3 a 4 uur

Beleef de Wadden

Engelsmanplaat (Fries: de Kalkman) is een zandplaat die ligt tussen Ameland en Schiermonnikoog op ongeveer vijf kilometer van de Friese kust.

Sinds 1973 valt de Engelsmanplaat onder Staatsbosbeheer en is een rustplaats voor vogels. Met name trekvogels zoals de wulp, rosse grutto, de bonte en drieteenstrandloper komen in grote aantallen voor. Broedvogels als visdief, noordse stern en dwergstern broeden op Het Rif ten noorden van de Engelsmanplaat.

Op de Engelsmanplaat staat sinds 2016 een nieuwe waadpoot van de Staatsbosbeheer: “de Kalkman”. Hier verblijven in de zomermaanden de vogelwachters die het gebied in de gaten houden, maar ook de grote getallen vogels en andere dieren tellen en observeren.

 

Maken wij een Engelsmanplaattocht, dan kijken we altijd even of de vogelwachters aanwezig zijn. Zij vertellen u graag over hun verblijf en het werk dat zij doen.

De tocht

Voor of na het bezoek aan de Engelsmanplaat (afhankelijk van het weer en getij) varen we langs de zeehonden die ondertussen lekker van hun rust aan het genieten zijn. U kunt zien hoe deze dieren in hun natuurlijke omgeving leven en misschien zien we er nog een paar naast de boot zwemmen.

 

 

 

Deze tocht is zeer geschikt voor kinderen.

 

 

Dagtocht Waddenzee

minimaal 15 TOT MAXIMAAL 44 PERSONEN

prijs na overleg

 
3 a 4 uur waarvan 1 tot 1,5 op de Engelsmanplaat

Wat heeft u nodig?
Oude schoenen
Korte broek
handdoek
Bescherming tegen de zon:
Pet, zonnebril & zonnebrand (factor 30)

HEEFT U

EEN VRAAG >>>

Voornaam *
Achternaam *
E-Mail *
Telefoon *
Uw bericht
Onderwerp
verzenden

Geen reactie op uw e-mail! Controleer dan uw Spam-box!

U kunt ons bereiken

24/7

Locatie

Veerhaven, Lauwersoog

(tegenover restaurette Schierzicht)

Telefoon

+31 (0)6 19 44 48 68

X

copyright

copyright